Vasilescu: az államfőnek nincs oka visszautasítani a kinevezésemet

Klaus Johannisnak semmilyen törvényes oka nincs visszautasítani miniszteri kinevezésemet - jelentette ki csütörtökön Lia Olguţa Vasilescu.

A fejlesztési tárca élére javasolt politikus az államfő aznapi levelére reagált. Ebben Klaus Johannis kifejtette: Lia Olguţa Vasilescu nem tesz eleget a hatályos törvényekben megszabott összeférhetetlenségi feltételeknek, illetve alkalmatlan a miniszteri tisztségre.

„Semmilyen törvényes oka nincs az elutasításoknak, sem ami a szállításügyi, sem ami a fejlesztési miniszteri tisztségeket illet. A miniszteri egyébként is politikai tisztség, amelyre a választásokon győztes párt nevesíti emberét. (...) Ami engem illet, polgármesterként éppen elég infrastruktúrával kapcsolatos problémát kellett megoldanom, még egy szállítási cég is volt az alárendeltségemben” - mondta el Vasilescu a România TV-nek adott telefonos interjújában.

Hozzátette: semmilyen összeférhetetlenségi kritérium sem hozható fel az ő esetében, hisz román állampolgár, nem volt jogerősen elítélve és parlamenti képviselő, nincs semmilyen más minősége. A miniszterjelölt abszurdnak nevezte, hogy amikor az államfő az ő kinevezését elutasította, másik hat minisztert mindenféle probléma nélkül kinevezett. Johannis indoklásával kapcsolatban úgy fogalmazott: „írt ő is valamit, hogy ne mondják, hogy nem tett eleget az alkotmánybíróság kérésének, és nem indokolja meg döntését”.

Hozzátette: a Szociáldemokrata Párt (PSD) az elnök indoklására várt, és „megfelelő módon reagál majd rá”.

Kapcsolódók

Kimaradt?