A háromszéki elöljárók támogatják az újabb mandátumért induló Kelemen Hunort

Az újabb elnöki mandátumért induló Kelemen Hunort támogatja Tamás Sándor és Antal Árpád. Az RMDSZ háromszéki elöljárói szerint a szövetségi elnök nemzetpolitikai elkötelezettsége garancia arra, hogy megfelelő módon irányítja az RMDSZ-t és hosszú távon megszabja az erdélyi magyar érdekképviselet törekvéseit. 

„Kelemen Hunor elnöki mandátuma alatt az erdélyi magyarság érdekképviseletében a nemzetpolitikai egységre került a hangsúly, olyan érték ez, amelyet mi magunk is képviselünk és szorgalmazunk, ezért támogatjuk, hogy újabb négy évre bizalmat kapjon a szövetség élén” – fogalmazott Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke, aki az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezetének elnöki tisztségét is betölti. 

Mint kiemelte, az RMDSZ jelenlegi elnöke olyan csapatkapitány, aki tudja, hogy akkor hatékony egy csapat, ha sokféle tagja van. „Az erdélyi magyarság sokszínű társadalom, más az érdek Székelyföldön, más Kolozsváron vagy Temesváron, más a szórványban vagy a Partiumban, ezeket kell egybefogni és a sokszínűséget úgy átalakítani felhajtó erővé, hogy annak minden erdélyi magyar a nyertese legyen. Kelemen Hunor személye a garancia, hogy ez megtörténik” – hangsúlyozta a tanácselnök.  

Antal Árpád szerint Kelemen Hunor partner volt a magyar-magyar kapcsolatok helyreállításában. „Hosszú távú építkezésről szól a munkája, és ezt mindenképpen érdemes támogatni. Ugyanakkor az elmúlt nyolc évben bebizonyította, a székelyföldi ügyek számára mindig fontosak. Közösek céljaink, közösek ügyeink és közösek terveink az erdélyi magyarok jóléte érdekében” – emelte ki Sepsiszentgyörgy polgármestere.

Az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezetének küldöttei januárban üléseznek, a testület ebben a kérdésben is dönt.  

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?