A PNL a nép ügyvédjéhez fordul az adóügyi intézkedések miatt

A Nemzeti Liberális Párt (PNL) nyilvános felhívást intézett a nép ügyvédjéhez, hogy emeljen alkotmányossági kifogást a kormány által kedden elfogadott adóügyi módosítások ellen – közölte Ionel Dancă, a párt szóvivője.

Szombati közleményben Dancă azt írja: a kormány olyan sürgősségi rendeletet fogadott el, amely „tönkre fogja tenni Románia gazdaságát és kegyetlenül le fog sújtani a román állampolgárok életszínvonalára”. 

A liberális párti politikus szerint a rendelet olyan „terrorista intézkedéseket tartalmaz a romániai vállalkozói szférával szemben”, amelyek negatív kihatással lesznek a lakosság életére. A kapzsisági adó például a román gazdaság létfontosságú szektoraiban „gazdasági cunamit” fog előidézni, az energetikai vállalatokra az üzleti forgalom 2 százalékának megfelelő, a távközlési vállalatokra az üzleti forgalom 3 százalékának megfelelő adó pedig drágulások láncreakcióját fogja eredményezni. „A román állampolgárok élete többe fog kerülni ezen intézkedések elfogadása következtében” – szögezte le Ionel Dancă.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?