Kelemen Hunor: az ellenzék nem akarja átvenni a kormányzást

„Arra a következtetésre jutottunk, hogy az ellenzéket alkotó pártok nem akarják átvenni a kormányzást, mert együtt írták ugyan alá a bizalmatlansági indítványt, valójában azonban az egymás elleni versennyel vannak elfoglalva” - jelentette ki kedden Kelemen Hunor.

Az RMDSZ szövetségi elnöke szerint matematikailag sem lehet sikeres a bizalmatlansági indítvány, amely mögül hiányzik a kidolgozott kormányprogram és a miniszterelnök-jelölt, aki ezt életbe léptetné. A politikus kijelentette: az ellenzéki pártok képtelenek együtt kormányozni.

Az RMDSZ a képviselőházi és szenátusi frakciója szerdai együttes ülésén dönt arról, hogy milyen álláspontra helyezkedik a bizalmatlansági indítvány vitáján - mondta a szövetségi elnök. Mint ismert, legutóbb az RMDSZ nem vett rész a bizalmatlansági indítványról szóló szavazáson.

Nem támogatja az amnesztiát. Újságírói kérdésre válaszolva Kelemen Hunor azt mondta: „nem tragédia”, ha az államfő részt vesz a kormány ülésein, amire egyébként az alkotmány is feljogosítja. Véleménye szerint az amnesztiával és közkegyelemmel foglalkozó tervezeteket „le kell venni a napirendről”.

Kapcsolódók

Kimaradt?