Új pártot alapított Dacian Cioloș

PLUS (Partidul Libertăţii, Unităţii şi Solidarităţii - Igazság, Egység és Szolidaritás Párt) néven új pártot alapított Dacian Cioloş. Ezt szombaton jelentette be a volt miniszterelnök, Kolozsváron.

Az új alakulat a Románia Együtt Mozgalom (MRI) helyét veszi át. Cioloş a Florin Piersic filmszínházban összeggyűlt néhány száz híve előtt kifejtette: voltak, akik "akadályozták", hogy pártként jegyezzék be a MRI-t, és félő volt, hogy elhúzódik a procedúra, ezért szeptemberben újabb politikai alakulat bejegyzését kezdeményezték - írja az Agerpres.

"Kedves barátaim, be szeretném jelenteni, hogy meg van a pártunk. Az Igazság, Egység és Szolidaritás Pártja, rövidítve PLUS. (...) Egy olyan Romániát szeretnénk építeni tehát, amely pluszon van. Ez a párt ugyanazokra az elvekre és értékekre épül, mint a Románia Együtt Mozgalom. (...) Ezzel a párttal megyünk előre." - mondta Cioloş.

A volt kormányfő hozzátette: hétfőn, az alapítókkal együtt visszavonja azt a dokumentumot, amellyel a MRI pártként való bejegyzését kérték. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?