Oltean Csongor: a fiatalok és a nők helye ott van az EP-jelöltlistán

A fiatalok és a nők tudnak új szemléletet vinni az RMDSZ életébe – jelentette ki Oltean Csongor, a Magyar Ifjúsági Értekezlet elnöke az EP-választásokról beszélve az RMDSZ Nőszervezetének VI. Országos Küldöttgyűlésén.

Oltean Csongor szombaton, Kolozsváron kifejtette: annak érdekében, hogy a nők közéleti szerepet vállaljanak, a Nőszervezettel közösen dolgozott a MIÉRT: „képzéseket szerveztünk fiatal nőknek, amelyek az önbizalomerősítésről, a vezetői készségek fejlesztéséről és motiváció erősítéséről szólnak”.

Mint kijelentette, az EP-választások küszöbén is közös gondolkodásra van szükség, hiszen a fiatalok és a nők tudnak új szemléletet vinni az RMDSZ életébe, válaszokat megfogalmazni az erdélyi magyar közösség kihívásaira. „A MIÉRT januári küldöttgyűlésén több megyéből is meg fogunk nevezni jelölteket az EP-választási listára, ezzel is jelezve, hogy a fiatalok felkészültek a szerepvállalásra. Bízom benne, hogy a Nőszervezetnek is lesz egységes hangja a jövő évi választásokon” – fogalmazott Oltean.

Hozzátette: a következő időszak tétje, hogy minél szélesebb körben elmondhassák az üzeneteiket. „A MIÉRT a továbbiakban is közös munkára hívja az RMDSZ Nőszervezetét, építsük tovább közösségeinket és azon dolgozzunk a következő időszakban, hogy közelebb hozzuk az európai lehetőségeket az erdélyi magyar emberekhez.”

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?