Lemondott Paul Stănescu fejlesztési miniszter

Bejelentette hétfőn lemondását Paul Stănescu regionális fejlesztési miniszter és miniszterelnök-helyettes, aki Liviu Dragnea ellenlábasa volt a kormányban. Helyére a nagyobbik kormánypárt már korábban Lia Olguța Vasulescu volt munkaügyi tárcavezetőt javasolta.

Mint ismert, a Szociáldemokrata Párt (PSD) eredetileg nyolc minisztercserét szeretett volna végrehajtani a kormányban, de Klaus Johannis csak hatot hagyott jóvá. Így a helyén maradt Paul Stănescu fejlesztési miniszter és Lucian Șova szállításügyi miniszter. Utóbbi a múlt hét végén lemondott tisztségéről, de az államfő ezt nem fogadta el. Johannis bejelentette: a december elsejei ünnepségek előtt hallani sem akar további minisztercserékről.

A PSD fejlesztési miniszternek Lia Olguța Vasulescu volt munkaügyi tárcavezetőt, a szállításügyi tárca élére pedig Mircea Drăghici-et, a párt pénztárnokát javasolta. A legutóbbi végrehajtó bizottsági ülésen Paul Stănescut és Lucian Șovát is távozásra szólították fel. Előbbi végül hétfőn szintén megtette ezt a lépést. Közleményében Paul Stănescu arra hivatkozott: nem ragaszkodik a bársonyszékhez, semmilyen személyes érdek nem fűzi a tisztséghez.

"Már elmondtam, most megismétlem: becsületes, felelősségteljes ember vagyok, semmiféle személyes érdeket nem tartottam szem előtt és soha nem kapaszkodtam semmiféle tisztségbe! Miniszteri mandátumomat nehezen fogadtam el, a párt vezetőségének ismételt kérésére, de tisztségem betöltése alatt minden tőlem telhetőt megtettem, hogy felelősségteljes hozzáállással lássam el feladataimat, hogy senki nem vethessen a szememre semmit" - nyomatékosította a leköszönő miniszter. 

Korábban hétfőn Viorica Dăncilă miniszterelnök még azt nyilatkozta, hogy Paul Stănescu az ő kérésére sem hajlandó benyújtani lemondását. 

Cikkünk frissül

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?