„December 10. körül” nyújtaná be az ellenzék a bizalmatlansági indítványt

Az ellenzéki alakulatok év végéig benyújtják a Viorica Dăncilă vezette kormány megbuktatását célzó bizalmatlansági indítványt - nyilatkozta pénteken Raluca Turcan nemzeti liberális párti képviselő. Kollégája, Ioan Cupşa képviselő szerint "december 10-e körül" teszik meg ezt a lépést.

Raluca Turcan PNL-s képviselő egy pénteki sajtótájékoztatón rámutatott, ez lesz az ellenzéki, illetve a kormánypárti politikusokhoz intézett utolsó felhívás arra, hogy járuljanak hozzá az "inkompetens, felelőtlen kormány megállításához, amely itthon és külföldön is csak szégyent hoz ránk, és amely nem foglalkozik mással, csak Liviu Dragnea büntetőügyeivel".

A liberális törvényhozó szerint mindegyik ellenzéki alakulat, a független képviselők és szenátorok, valamint a nemzeti kisebbségekhez tartozó több törvényhozó is támogatja a bizalmatlansági indítványt, ugyanakkor tárgyalásokat folytatnak a témáról az RMDSZ-szel - amely később jelenti be döntését -, valamint a Szociáldemokrata Párt (PSD) és a Liberálisok és Demokraták Szövetségének (ALDE) képviselőivel és szenátoraival is.

Turcan kollégája, Ioan Cupşa is beszélt a témáról egy pénteki sajtóértekezleten. Ő azt mondta, "december 10-e körül" nyújtják be a parlamentbe a bizalmatlansági indítványt, és várhatóan a rá következő héten vitatják majd meg. A képviselő számításai szerint 50 szociáldemokrata párti törvényhozó támogató szavazatára lenne szükség a kormány megbuktatásához. Cupşa úgy véli, van esély rá, hogy ennyien megszavazzák az indítványt, "mert a PSD-tagok nagy részének is elegük van már Dragneából".

Kapcsolódók

Kimaradt?