FRISSÍTVE - Lemondott Lucian Șova szállításügyi miniszter

Benyújtotta csütörtök délelőtt a lemondását Lucian Șova szállításügyi miniszter, akinek a menesztését kedden nem írta alá Klaus Johannis államfő – tudta meg a Mediafax kormányzati forrásokból. Helyére Mircea Drăghici-ot jelölte a nagyobbik kormánypárt. FRISSÍTÉS: A tárcavezető bejelentette a lemondását.

A politikust szerda este szólította fel lemondásra a Szociáldemokrata Párt (PSD) végrehajtó bizottsága. Lucian Șova menesztéséről egyébként még hétfőn döntött a nagyobbik kormánypárt, a helyébe Lia Olguța Vasilescu munkaügyi minisztert nevesítette, az államfő azonban nem fogadta el.  A PSD csúcsvezetősége szerán Paul Stănescu miniszterelnök-helyettes, fejlesztési miniszter lemondását kérte. Utóbbi távozása egyébként azért lenne fontos a párt számára, hogy legyen hely a pártelnök bizalmi emberének számító Lia Olguța Vasilescunak a kabinetben.

A szeptemberi Dragnea-elleni puccskísérletben aktív szerepet vállaló Stănescu azt nyilatkozta, ő „nem kapaszkodik semmiféle székbe”, majd „kiértékeli saját tevékenységét, és levonja a következtetéseket”. Úgy fogalmazott: „fölöslegesen alázták meg”, hiszen hétfőn sem a kormányfő, sem a pártelnök nem kérte lemondását. Lucian Șova helyére a PSD előbb Ilan Laufert jelölték, akit visszautasított az államfő, szerdán pedig Mircea Drăghici járműmérnököt nevesítette.

FRISSÍTÉS: Lucian Şova szállításügyi miniszter a sajtónak megerősített a román-moldovai együttes kormányülés előtt, hogy benyújtotta lemondását. "Tisztességes ember vagyok" - tette hozzá.

Cikkünk frissül

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?