Lia Olguţa Vasilescu: „Tudtam, hogy az államfő bosszúvágyó ember”

Lia Olguţa Vasilescu szerint Klaus Johannis "bosszúvágyó ember", ezért számított rá, hogy elutasítja kinevezését a szállításügyi tárca élére. A politikus arra reagált, hogy az államfő nem nevezte ki szállításügyi miniszternek.

A volt munkaügyi miniszter szerdán úgy nyilatkozott, rendelkezik a szállításügyi miniszteri tisztséghez szükséges képzettséggel, craiovai polgármestersége idején kellő tapasztalatra tett szert az európai alapok lehívása terén, ami - mint hangsúlyozta - ennél a minisztériumnál problémát jelent, ugyanakkor miniszterként bebizonyította, hogy hatékonyan dolgozik.

"De számoltunk vele, hogy elutasíthatja a kinevezésemet. (...) Nem ért váratlanul a helyzet, mert tudtam, hogy az elnök bosszúvágyó ember, és nem fogja megbocsátani azokat a nyilatkozatokat, amelyeket vele kapcsolatban tettem" - fogalmazott Vasilescu. A volt tárcavezető úgy véli, Johannis államfő "semmi érdemlegeset" nem tett mandátuma alatt.

"Ha visszatekintek az én eddigi politikai pályafutásomra, azt látom, hogy hagytam magam után valamit. Románia elnökéről, Klaus Johannisról azonban sajnos nem mondható el ugyanez, én legalábbis nem emlékszem, hogy elnöki mandátuma alatt véghezvitt volna valami érdemlegeset. Ez most egy politikai játszma, amelyet az államfő kihasznál" - mondta.

Lia Olguţa Vasilescu hozzátette, nem bánja, hogy lemondott a munkaügyi miniszteri tisztségről, mert ez a tárca már gyakorlatba ültetett a kormányprogramban szereplő összes intézkedést. Arra a kérdésre, hogy Liviu Dragnea szociáldemokrata pártelnök támogatja-e a nevesítését a regionális fejlesztési minisztérium élére, Vasilescu azt mondta, tudomása szerint az alakulat állandó bizottságának több tagja is támogatná ezt a lehetőséget, a végső döntést azonban az országos végrehajtó bizottságban hozzák, szavazással

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?