Az államfőtől kérik a „székely terrorper” ítéletének megsemmisítését

Az államfőtől kérik a terrorvád miatt bebörtönzött Beke István és Szőcs Zoltán elleni ítélet megsemmisítését háromszéki parlamenti képviselők.

Kulcsár Terza József és Fejér László Ödön RMDSZ levélben kérik Klaus Johannist, tegyen lépéseket annak érdekében, hogy a véleményük szerint minden jogalapot nélkülöző és súlyos eljárásjogi hibákat tartalmazó ítéletet az illetékes szervek megsemmisítsék a Beke–Szőcs-ügyben.

A két politikus hétfői közleményében így fogalmaz: „Meg vagyunk győződve a „székely terrorperben” elítélt kézdivásárhelyi fiatalok ártatlanságáról, nemzeti közösségünk által ránk ruházott felelősségünk tudatában, levélben fordulunk Klaus Johannis államelnökhöz. Ebben továbbítjuk a citizengo.org/hu oldalon (https://citizengo.org/hu/pr/164278-szabadsagot-beke-istvannak-szocs-zoltannak)  Dr. Kékesy Raymund által kezdeményezett, több mint 10 ezer támogató aláírással ellátott Szabadságot Beke Istvánnak és Szőcs Zoltánnak! címet viselő petíció szövegét.”

A két Kovászna megyei politikus rámutat: a petíció célja, hogy a román igazságszolgáltatás helyezze hatályon kívül azt a jogi szempontból megalapozatlan, és etnikai alapon, az erdélyi magyarság megfélemlítésének céljából meghozottnak tűnő ítéletet, mellyel öt év letöltendő szabadságvesztésre ítélték Beke Istvánt és Szőcs Zoltánt.

Kulcsár Terza József és Fejér László Ödön abban bízik, hogy kezdeményezésükhöz csatlakoznak más, az erdélyi magyarság képviseletével megbízott politikusok is, akik aláírják a Klaus Johannis államelnökhöz címzett levelet, ezzel is erősítve az egységes közösségi szándékot.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?