„Három az egyben” miniszter lehet Rovana Plumb

„A kormánynak egy másik tagja veszi át az európai ügyekért felelős tárca nélküli miniszter feladatait az Általános Ügyek Tanácsában (CAG) - rendelte el a miniszterelnök. Sajtóértesülések szerint ez a kormánytag az uniós alapokért felelős Rovana Plumb lesz, aki jelenleg az oktatási tárca vezetését is ellátja.

„A miniszterelnök úgy rendelkezett a kormány november 9-ei ülésén, hogy a kormány egy másik tagja veszi át az európai ügyekért felelős tárca nélküli miniszter feladatait a CAG-ban (Általános Ügyek Tanácsa - amelyben a tagállamok európai ügyekért felelős miniszterei vesznek részt)” - olvasható a külügyminisztérium Facebook-oldalán.

Mint korábban írtuk, a központi sajtó arról cikkezett szombaton, hogy Victor Negrescu európai ügyekért felelős tárca nélküli miniszter benyújtotta lemondását. Ezt megerősítette Rovana Plumb is, aki azt nyilatkozta, hogy „úgy tűnik”, Negrescu valóban benyújtotta lemondását, amelynek hátterében személyes okok állhatnak.

Vasárnap Negrescu Facebook-bejegyzésben tisztázta az uniós elnökség átvételének néhány körülményét. „A legfontosabb az, hogy az elnökség átvételének előkészítése politikailag és logisztikailag is a tervek szerint halad. Minden készen áll, amennyiben nem történik jelentős változás a kormány által elfogadott programhoz képest” - nyilatkozta a távozó miniszter." />

Negrescu korábban európai parlamenti képviselői helyéről mondott le, hogy elfoglalhassa ezt a tisztséget. Facebook-oldalán azt írta:  „érdekesnek” tartja, hogy míg két nappal ezelőtt még mindenki elégedett volt a felkészüléssel, alighogy kiszivárgott esetleges lemondása, többen „agresszív támadást” intéztek ellene.

Hozzátette: a felkészülésnek folytatódnia kell. „Pénteken, amikor eljöttem az irodámból, mindent előkészítve hagytam a következő hétre. Azt szeretném, ha a projekt folytatódna. (...) Önkéntesként is dolgoznék egy ilyen fontos projektben, ha igény van erre” - írta Negrescu.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?