Ţuţuianu: ez a módszer történelmet fog írni a PSD-ben és más pártokban is

Cáfolta a Szociáldemokrata Pártból hétfőn kizárt Adrian Ţuţuianu szenátor, hogy csatlakozna a Victor Ponta alapította formációhoz.

Ţuţuianu kifejtette, tiszteli a volt miniszterelnököt, de nem áll szándékában csatlakozni az általa vezetett politikai alakulathoz. "Talán hasznosabb lett volna, ha Victor Ponta és Nicu Bănicioiu és mások most is a PSD tagjai lennének. Valószínűleg több erőnk és több hitelünk lenne. De nem célom más irányba menni" - mondta a szenátor.

Azt is elmondta, megpróbál a PSD etikai bizottságánál fellebbezni a kizárása ellen, noha tudja, hogy ott nincs sok esélye, mivel a bizottság elnöke, Florin Iordache már hangot adott a kizárását támogató álláspontjának. Ezt követően a párt kongresszusától, illetve bírósági úton próbálja kieszközölni, hogy visszavonják az országos végrehajtó bizottság mai döntését.

Kifejtette, "veszélyes precedensnek" tartja a kizárást. "Ezentúl kollégáimnak jól meg kell majd fontolniuk, mit mondanak a pártgyűléseken. Tehát ha meg akarsz szabadulni valamelyik szervezet egyik vezetőségi tagjától, felvételt készítesz, sajtónyilvánosságot adsz valami, a központi vezetőségnek nem tetsző dolognak, és kizárod a pártból. Ez a módszer történelmet fog írni a PSD-ben is, és más pártokban is" - mondta Adrian Ţuţuianu, aki szerint a Liviu Dragnea pártelnököt bíráló levél összes aláíróját előbb-utóbb ki fogják zárni a PSD-ből.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?