Pozitív RMDSZ-reakciók Dorin Florea nyílt levelére

A Maros megyei RMDSZ-szervezet és Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke is üdvözölte Dorin Florea nyílt levelét, amelyben Marosvásárhely demokrata-liberális polgármestere Marosvásárhely központú, „főleg" Maros, Hargita és Kovászna megyét magába foglaló közigazgatási régió megalakítását javasolta a kormányzó Szociálliberális Szövetség (USL) társelnökeinek.

A Maros megyei RMDSZ pénteki közleménye szerint elégedetten veszik tudomásul, hogy a polgármester elismeri az RMDSZ által javasolt közigazgatási átszervezés szempontjainak helyességét, mely szerint tekintettel történelmi hagyományaira, földrajzi jellegére, kulturális sajátosságaira Kovászna, Hargita és Maros megyének egy régiót kell alkotnia, Marosvásárhely központtal.dorin florea

„Ezt két héttel ezelőtt, az általunk kezdeményezett pártközi egyeztetésen, melyet a Megyei Tanács és Prefektúra részvételével tartottunk, részletesen ismertettünk a pártok képviselőivel. Nem mellékes, hogy ezzel a kezdeményezéssel egyetért az RMDSZ vezetésű Kovászna és Hargita megye is. Ez úton is felkérjük a politikai pártokat, csatlakozzanak az RMDSZ törekvéséhez, küzdjünk együtt azért, hogy Kovászna, Hargita és Maros megye egy régiót alkosson, melynek régióközpontja Marosvásárhely legyen" – olvasható a közleményükben.

A levéllel egyetért Borboly Csaba is, aki közleményben arra buzdítja a Facebook-oldallal rendelkező Hargita, Kovászna és Maros megyei helyi választott vezetőket, hogy ők is fejezzék ki egyetértésüket a levél megosztásával.

Kimaradt?