Furcsállja a PNL elnöke a párttársai bírálatát

"Furcsa kirohanásnak" tartja a Nemzeti Liberális Párt (PNL) elnöke az alakulat vezetősége ellen megfogalmazott belső bírálatokat.

Ludovic Orban a család alkotmányos meghatározásának módosításáról szóló referendumon való részvételre buzdított, jómaga is leadta voksát vasárnap, és azt nyilatkozta, hogy a demokrácia egyik alapvető intézményéről lévén szó, a költségek nem számítanak.

A vasárnap esti urnazárást követően Alina Gorghiu liberális szenátor azt írta egy Facebook-bejegyzésben, hogy a PNL elnöksége "újabb politikai kudarcba lökte a pártot", elszakítva azt a liberális szavazótábor 70 százalékától. „A PNL vezetősége nem összetart, hanem megoszt. Nem modernizál, hanem retrográd politikát javasol. #elég” - állt a bejegyzésben, amely Cătălin Predoiu, Cezar Preda, Mihai Voicu képviselők és más liberális politikusok oldalán is megjelent.

Erre reagálva Orban rámutatott, a PNL vezetősége "mélyen demokratikus" és az "intim meggyőződéseket" tiszteletben tartó álláspontot képviselt a referendum kapcsán, hiszen a párttagok saját belátásuk szerint járhattak el.

"Furcsa ez a kirohanás, és egyértelműen a Szociáldemokrata Pártnak kedvez, de jobbára olyan kollégák indították, akik már csak voltak pártvezetők, és akik nem adhatnak leckét politikai menedzsmentből" - fogalmazott Orban, hozzátéve, meglepte, hogy Alina Gorghiu ezt az álláspontot képviseli, hiszen a párt éppen az ő elnöki mandátuma alatt kötött együttműködési megállapodást a család alkotmányos meghatározásának módosítását kezdeményező Koalíció a családért szervezettel, és a 2016-os választási kampányt megelőző időszakban a hagyományos családmodell mellett foglalt állást.

A pártelnök azt mondta, nem tulajdonít nagy jelentőséget a bírálatnak, de elvárta volna, hogy kollégái személyesen közöljék vele kifogásaikat, mielőtt közzéteszik azokat a közösségi oldalon.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?