November 5-ére halasztották Liviu Dragnea fellebbviteli perének első tárgyalását

November 5-ére halasztotta hétfőn a legfelsőbb bíróság Liviu Dragnea szociáldemokrata pártelnök fellebbviteli perének első tárgyalását. A képviselőházi elnököt alapfokon három év és hat hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélték a fiktív alkalmazások perében.

A fellebbviteli per első tárgyalását eredetileg hétfőre tűzték ki, Liviu Dragnea azonban nem jelent meg a bíróság, hanem kérelmezte a tárgyalás halasztását. Kérésében arra hivatkozott, hogy ügyvédet kell fogadnia.

A legfelsőbb bíróság épülete előtt már a kora reggeli órákban összegyűlt egy harmincfős, többnyire idős személyekből álló csoport, amelynek tagjai Dragneát támogató feliratokat tartottak a kezükben.

Tőlük nem messze egy, jobbára a #rezist mozgalom tagjaiból álló csoport is összegyűlt. A két csoport között szóváltás alakult ki. A helyszínen jelen levő csendőrök felszólították a Dragneát támogatókat, hogy hagyják el a járdát, ellenkező esetben megbírságolják őket, mivel engedély nélküli megmozduláson vesznek részt.

Erre válaszolva egy hölgy azt mondta, nem tüntetést tartanak, megmozdulásuk nem szervezett. A másik csoportosulás egyik tagját a csendőrök megbírságolták 500 lejre közrend- és közcsendháborítás miatt.

Kapcsolódók

Kimaradt?