Nem fogott kezet Dragneával a választási bizottság két tagja

„Itt az alkalom, hogy a román állampolgárok eldöntsék, milyen országban és milyen társadalomban akarnak élni” - nyilatkozta szombaton Liviu Dragnea, a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke, miután a fővárosi Jean Monnet líceumban leadta voksát a család alkotmányos meghatározásának módosításáról szóló referendumon.

„Arra szavaztam, amit több millió román állampolgár igényel, ami nemzetként és társadalomként meghatároz bennünket. Azt gondolom, fontos, hogy a román állampolgárok eljöjjenek szavazni, mert jó lenne, hogy mi magunk döntsünk arról, milyen társadalmat és országot akarunk. Mindannyian tudjuk, évek óta azt mondják nekünk, hogy mások jobban tudják, miként kell élnünk, miként kell cselekednünk, mások jobban tudják, hogy mi a jó nekünk. Azt gondolom, itt az alkalom, hogy mi döntsük el, milyen társadalmat és országot akarunk, és miként akarunk élni saját hazánkban” - mondta Dragnea a szavazása után.

Érkezésekor a választási bizottság két tagja nem volt hajlandó kezet fogni vele. Ennek kapcsán Dragnea annyit mondott: „Az otthoni hét év”. Ugyanígy járt egyébként néhány perccel korábban Traian Băsescu is, miután feleségével együtt a fővárosi Jean Monnet líceumban leadta voksát. A volt államfő erre így reagált: a kéznyújtását elutasító bizottsági tag szerinte "elvakult PSD-s" lehetett.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?