Románia lépjen ki az EU-ból – javasolja a volt SRI-tiszt

Romániának az Európai Unióból való kilépését javasolja Daniel Dragomir, a Román Hírszerző Szolgálat (SRI) pártalapításon fáradozó volt ezredese.

A korrupcióért alapfokon felfüggesztett börtönre ítélt, állásából kirúgott egykori SRI-tiszt az Európai Parlament Állampolgári Jogi, Bel- és Igazságügyi (LIBE) Bizottságának ülésén elhangzottakra reagálva írta ki a Facebook-oldalára hétfő este, hogy Romániának nincs mit keresnie az EU-ban, és a szövegéhez mellékelte a ROEXIT logót.

Mint ismert, az EP-bizottság ülésén Frans Timmermans, az Európai Bizottság első alelnöke élesen támadta a bukaresti kormányt, amiért szerinte Romániában visszafejlődött a demokrácia. Válaszként Daniel Dragomir több érvet is felsorolt az EU-ból való kilépés mellett. Többek között azt, hogy a nagy multinacionális vállalatok kiszipolyozzák az országot, és Románia több pénzt fizet Brüsszelnek, mint amennyihez uniós alapok formájában hozzáfér.

Daniel Dragomir bejegyzését kedd délig közel ezren megosztották, és like-olta több politikus, többek között Codrin Ștefănescu, a PSD főtitkárhelyettese is. A volt SRI-tiszt neve akkor vált ismertté a sajtóban, amikor hajmeresztő kijelentéseket tett a korrupcióellenes ügyészségről.

Daniel Dragomir ellen a szervezett bűnözés és terrorizmus elleni ügyészség (DIICOT) korábban eljárást indított az úgynevezett Black Cube-ügyben. Azzal gyanúsítják, hogy Laura Codruta Kövesi, a DNA volt főügyésze ellen kémkedett. A SRI volt tisztjét hamisításért ítélték alapfokon felfüggesztett börtönre, kétszer előzetes letartóztatásban is volt.

Kapcsolódók

Kimaradt?