PSD-ülés: Dragnea és Firea sem indul a jövő évi államfőválasztáson

Sem jómaga, sem Liviu Dragnea pártelnök nem indul a jövő évi államfőválasztáson, ugyanakkor elképzelhetetlennek tartja, hogy a Szociáldemokrata Párt (PSD) ne indítson önálló jelöltet – jelentette ki Gabriela Firea a PSD végrehajtó bizottságának szombati ülése után.

„Liviu Dragnea elnök úr bejelentette, hogy nem indul az elnökválasztáson, és felvetette, hogy Călin Popescu Tăriceanu (a kisebbik koalíciós párt vezetője – szerk. megj.) legyen a PSD-ALDE közös jelöltje. Én támogatom ezt az elképzelést, de el kell mondanom, hogy csak alig ketten-hárman tapsolták meg a teremben ülők közül” – tájékoztatta a neptuni tanácskozás után a sajtót Firea.

A főpolgármester elmondta, személyesen nagyra becsüli Călin Popescu Tăriceanut, aki szerinte „kiváló államfő lenne”, de úgy véli: a PSD tagsága nem tudná elfogadni azt, hogy a párt ne indítson önálló jelöltet az elnökválasztáson. „A PSD-nek, a baloldalnak mindig volt önálló jelöltje” – tette hozzá.

A PSD vezetőségi ülése előtt a párt Giurgiu megyei elnöke, Niculae Bădălău nem zárta ki annak a lehetőségét, hogy Tăriceanut támogassák az elnökválasztáson. „Vannak víziói, kiegyensúlyozott ember, nagyon jó államfője lenne Romániának” – jelentette ki.

Kapcsolódók

Kimaradt?