Johannis is reagált Dragnea „megölési kísérletére”

Liviu Dragnea szociáldemokrata pártelnöknek a "diktátorokra jellemző félelmei, rögeszméi és rémálmai vannak" - véli Klaus Johannis államfő.

Az elnök kedden úgy nyilatkozott, nem kapott olyan információkat, miszerint merényletet kíséreltek volna meg Liviu Dragnea ellen, ahogyan azt ő állítja. "Én soha nem hallottam ilyesmiről. De annak alapján ami a televízióban elhangzott, az az érzésem, hogy ennek az embernek már a diktátorokra jellemző félelmei, rögeszméi és rémálmai vannak" - válaszolt újságírói kérdésre az államfő a Nemzeti Liberális Párt (PNL) végrehajtó bizottságának Nagyszebenben tartott ülésére való érkezésekor. 

Liviu Dragnea azt nyilatkozta szerdán egy televíziós műsorban, hogy néhány nappal azután, hogy a Szociáldemokrata Párt (PSD) 2016-ban megnyerte a parlamenti választásokat, fenyegetések egész sora érte. Állítása szerint őt "kitartóan néző alakokat" vett észre maga körül, mindig másokat, akik "halálra utaló gesztusokat tettek, például elhúzták a kezüket a torkuk mellett".

Arról is beszámolt, hogy egy alkalommal Bukarest egyik szűk utcájában rendszámtábla nélküli autók megpróbálták elállni az általa vezetett jármű útját. "Sokat gondolkodtam azon, hogy beszéljek-e minderről az állam illetékes intézményeivel. (...) Aztán letettem róla, és tegnapig titokban tartottam ezeket a tényeket. (...) Most már a családomat, a gyermekemet is fenyegetések érik" - tette hozzá Dragnea, aki egy nappal korábban az Antena 3 televízió egyik műsorában azt mondta, tavaly áprilisban merényletet kíséreltek meg ellene. 

Kapcsolódók

Kimaradt?