Trükközik a kormány a nyugdíjtörvény ismertetésével

Péntekre halasztotta az eredetileg csütörtökre meghirdetett sajtótájékoztatóját új nyugdíjtörvényről a munkaügyi miniszter. A tervezetet csak csütörtök este hozzák nyilvánosságra. Az utolsó percben történt változtatások összefüggésben állhatnak a pénteki kormányellenes tüntetéssel.

Liviu Dragnea szociáldemokrata pártelnök a külföldön élő románok tüntetése előtti napra időzítette az új nyugdíjtörvény bemutatását, ahogyan Nicolae Ceauşescu is tette 1989-ben - állítja a Nemzeti Liberális Párt (PNL) első alelnöke, Raluca Turcan.

"Liviu Dragnea arra utasította Olguţa Vasilescut (a kormány munkaügyi minisztere - szerk. megj.), hogy most, éppen a tüntetés előtt ismertesse a nyugdíjtörvényt. Láthattunk már ilyent 1989-ben is, amikor Ceauşescu azt hitte, hogy nyugdíjemeléssel csillapítani tudja az állampolgárok igazság és szabadság iránti vágyát. '89-hez hasonlóan azonban ezúttal sem lehet ilyen üzenetekkel befolyásolni a tüntetést, ezen ugyanis azok akarják kifejezni felháborodásukat a kormánnyal szemben, akik mindenüket Romániába fektették: ifjúságukat, reményeiket, munkájukat, ötleteiket, pénzüket..., és becsapták őket" - fogalmaz Facebook-bejegyzésében a liberális képviselő.

Turcan ugyanakkor reményét fejezi ki, hogy e demonstráció nyomán Viorica Dăncilă miniszterelnök lemond tisztségéről.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?