Síbuszjáratot indítanak Hargitafürdőre a hétvégi napokon

Csíkszereda Polgármesteri Hivatala a sízni vágyók kiszolgálása és a hargitafürdői közlekedési túlterheltség csökkentése céljából naponta hat autóbuszjáratot indít hétvégi napokon az üdülőtelepre – közölte az önkormányzat sajtóirodája.

A Csíki Trans Kft. a városháza megbízásából sűríti a hétvégi hargitafürdői járatait. A Hó Expressz a Hargitafürdőre igyekvők – elsősorban a sízni vágyók – rendelkezésére áll majd.

Korodi Attila polgármester a napokban úgy nyilatkozott a helyi Fun FM rádiónak, hogy a síbuszok indítására azért van szükség, mert eddig ritkán tapasztalt mértékben megnőtt a forgalom a Csíkszereda közigazgatásához tartozó turisztikai településen.

Az országok közötti lezárások miatt egyre többen döntenek úgy, hogy nem utaznak külföldre, hanem itthon mennek el sízni. Mivel a Csíki-medencében kevés hó hullott eddig, a hegyvidéki sípályákat próbálják kihasználni az emberek. Hétvégenként rendszerint teljesen bedugul a forgalom mind a Hargitafürdőn, mind pedig a Madarasi Hargitán található sípályákhoz vezető utakon. A Hó Expresszel ezen a zsúfoltságon szeretnének enyhíteni.

Az első járat reggel 8 órakor, majd 9, 10, 14.10, 15.10 és 16.10 órakor indult a Nest bevásárlóközpont parkolójából. Hargitafördőről pedig 9, 10, 11, 15.10, 16.10 és 17.10 órakor indul vissza. A felmatricázott autóbuszt a későbbiekben síléctartóval is ellátják. Az egyirányú jegy 7 lejbe, a menettérti jegy 12 lejbe kerül. A városháza arra kéri a téli sportok kedvelőit, hogy személygépkocsi helyett lehetőleg az autóbuszjártatot használják.

(Címlapkép: Ski Resort Harghita Băi / Hargitafürdő síközpont - Facebook)

Kimaradt?