Sike Lajos: Kövér jókívánság!

Jó évünk lesz 2013, de még mennyire! Ilyen kövér jókívánságot még nem kapott az erdélyi magyarság. (Gondolunk a nemzet tévéjében és rádiójában felénk küldött üzenetekre). Miután megemésztettük, remélhetőleg minden erdélyi magyar gyorsan szutykos csizmájába ugrik, és mind kiseperjük helyükről azokat a régi vezetőinket, akik népük fölött diktatúrát és hegemóniát gyakorolnak. A gyengébbek kedvért azokra a hóhányókra kell gondolni, akik csak mindennapos egzisztenciájukkal vannak elfoglalva, és bár a szavazáson fontos megbízatást kaptak választóiktól, az alapvető kérdéseket mindig zárójelbe helyezik, ami végül nem vezethet másra, csak a nemzet szétfoszlásához. Bizony, kövéren-feketén így mondták értékelésként és kívánságként!

És nem máshol mondták, hanem minden magyarok fővárosában, ahol mégis csak jobban ismerik dolgainkat, mint Kolozsváron, Marosvásárhelyen, Csíkszeredában – már azért is, mert egy kétmilliós városban sokkal több az okos ember, mint a másfél milliós erdélyi magyarság soraiban.

Ráadásul a Pesten beindult Nemzetstratégiai Intézet vezetője, a „legnagyobb székely író", Nyirő József művein szocializálódott Szász Jenő faipari mérnök bölcs tanácsokkal látja el a regnáló kormányt. De meg azt is jobban látják a Duna-partról, hogy a mostani választás eredménye az utolsó utáni figyelmeztetés volt arra nézve, hogy azonnal változásra van szükség, mert az erdélyi magyarság és a vezetői közt olyan mély a szakadék, hogy mélyebb nem is lehet.

Mit tetszenek mondani? Hogy a hazai bajok mellett az utóbbi években pesti ásók is szépen mélyítették ezt a szakadékot? Ugyan! Emlékezzünk csak: maga a miniszterelnök és a házelnök többször hangsúlyozta, amit a határon túli magyarokért tesznek azt mind-mind a nemzet egyesítéséért és elszakíthatatlan összefogásáért teszik! Akkor is, amikor az általuk támogatott és dédelgetett két zsebpárt, az MPP és a EMNP csak az erdélyi magyar választók 12 százalékának szavazatát kapta, mert ők akkor is szívből szerették azt a 88 százalékot is, akik az RMDSZ mellett állnak. S alkalmasint imádkoznak is értük, értünk: „Bocsáss meg nekik Uram, mert nem tudják mit cselekednek, ezért állnak ott, ahol állnak!".
Majd megjön az eszünk, ha látjuk, hogy a Fidesz és a magyarság szeretett vezetője, Orbán Viktor Magyarországot, az unió legvirágzóbb országává tette, ahová csak úgy ömlik a befektetési tőke, még az arab olajsejkségekből is. S mindennek a tetejében Budapest lesz a demokrácia, a sajtószabadság és a tolerancia világközpontja.

Hülye, aki nem látja mennyire szeretnek bennünket az anyaország mai vezetői! Szeretetükért nem kérnek mást, csak azt, hogy 2014-ben rájuk adjuk a szavazatainkat, még abban a csak rossz álmainkban felvillanó esetben is, ha az országot addigra teljesen a csődbe viszik, s a sok szabadságharc miatt nem csak az EU-tól, de az egész fejlettebb világtól elszigetelődik, csupán egyetlen őszinte barátja marad, Azerbajdzsán.

Talán addigra még az is kiderülhet, hogy az azeriek legrégebbi nyelvrokonaink, hisz még a balta szó is közös...

Kimaradt?