FRISSÍTVE - Ismét működik a nagyszebeni reptér

Csütörtök délután többen szúrós szagot éreztek a nagyszebeni reptéren, ezért a hatóságok azonnal közbeléptek és kiürítették a teret. A katasztrófavédelmisek jelenleg a szag forrását próbálják beazonosítani. FRISSÍTÉS: A hatóságok egy szem- és légzőszervi irritációt okozó spray-t találtak, valószínűleg ebből eredt a furcsa szag. FRISSÍTÉS2: Ismét működik a nagyszebeni reptér.

Körülbelül 400 személyt menekítettek ki.

Alexandra Păcurar, a reptér szóvivője közlése szerint az eset miatt néhány gép késni fog, de egyetlen járatot sem töröltek.

Ez idén a második incidens a nagyszebeni repülőtéren. Márciusban az zavarta meg a forgalmat, hogy két személy a kerítésen átmászva behatolt a reptér tűzoltóállomásának területére.

FRISSÍTÉS: A hatóságok egy szem- és légzőszervi irritációt okozó spray-t találtak, valószínűleg ebből eredt a furcsa szag. A szer egy kupacban volt azokkal a tárgyakkal, amelyeket tilos felvinni a repülőgépre. 

FRISSÍTÉS2: Ismét működik a nagyszebeni reptér. Az ismeretlen gázt a tűzoltók által megtalált spray-ből porlaszthatták a levegőbe – tájékoztatott Ramona Nistor, a Szeben Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség (ISU) szóvivője.

„Bár az ISU vegyi, biológiai, radiológiai és nukleáris anyagokkal (CBRN) foglalkozó csoportja levegőmintát vett, egyelőre nem sikerült azonosítani a csípős, szem- és légzőszervi irritációt okozó gázt. Az utascsarnokot kiürítették, az incidensben senki nem sérült meg. A reptér ismét működik, néhány gépnek késése volt, járatot nem töröltek” – mondta a szóvivő.

Kimaradt?