Kutyatámadások sorozata történt Háromszéken

Börtönbüntetést kockáztat két háromszéki kutyatartó gazda, akinek az állatai közterületen megtámadtak és megharaptak egy asszonyt és egy kislányt.

Nicoleta Tolvaj Marin rendőrségi szóvivő arról tájékoztatott, hogy az elmúlt napokban két személy ellen is bűnvádi eljárást indítottak, miután kutyáik elszabadultak és utcán sétálókat haraptak meg.

Az első eset Bölönben történt, ahol egy utcán sétáló 43 éves asszonyra támadott egy keverék kutya. Az esetről az áldozat értesítette a rendőrséget és elpanaszolta, hogy az eb közterületen támadt rá, és lábát harapta meg. Az asszony sérüléseit kórházban kellett ellátni. A rendőrség azonosította a kutya gazdáját és az 58 éves férfi ellen bűnvádi eljárást indítottak, mivel nem tette meg a szükséges óvintézkedéseket, hogy háziállata ne szabadulhasson el és ne támadjon járókelőkre.

A másik hasonló esetet hétvégén jelentették Kovászna városból. Egy tíz éves kislányra is közterületen támadt rá egy harci kutya, és kezeit marcangolta meg. A nyomozók szerint a veszélyes fajtába sorolt kutyát felügyelet nélkül hagyta gazdája. A kutya megszökött az udvarról és az utcán támadt a kislányra. Az eb tulajdonosa ellen bűnvádi eljárás indult.

Mindkét kutyatartó gazda 6 hónaptól 3 évig tartó börtönbüntetést vagy pénzbírságot kockáztat.

Nicoleta Tolvaj Marin arra figyelmezteti a kutyatartókat, hogy a 2002/55-ös kormányhatározat értelmében kötelesek minden óvintézkedést megtenni, hogy megelőzzék, hogy házi állataik elszabaduljanak és emberre támadjanak, függetlenül attól, hogy a kutya a veszélyes vagy nem veszélyes fajtába van sorolva.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?