Ezek idén a legnépszerűbb képzési programok a BBTE-n

A kolozsvári Babeș–Bolyai Tudományegyetem által megszervezett nyári felvételi időszak legelső hetén több mint 18 400 jelentkező nyújtotta be felvételi dossziéját az alapképzési és magiszteri szakokra, nappali és távoktatási képzésre.

Alapképzésen, nappali tagozaton a legkeresettebb a Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Kar volt, több mint 2 700 benyújtott dossziéval, majd a Matematika és Informatika Kar volt, ahová 1 922-en iratkoztak be, a Pszichológia és Neveléstudományok Kar 1 378 benyújtott dossziéval, majd a Politika-, Közigazgatás- és Kommunikációtudományi Kar, ahová 1 175-en iratkoztak be.

Ami a távoktatásos képzési programokra való beiratkozást illeti, a legelső helyet a Pszichológia és Neveléstudományok Kar foglalja el, majd sorban a Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Kar, valamint a Politika-, Közigazgatás- és Kommunikációtudományi Kar.

A Babeș–Bolyai Tudományegyetem által meghirdetett magiszteri képzésre ebben a beiratkozási időszakban több mint 3 800-an iratkoztak be. Ez a szám magasabb a 2017-es felvételi időszakban beiratkozottak számánál. A legnépszerűbb magiszteri szakok a Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Kar szakjai, ahová közel 1 000 dossziét nyújtottak be, majd a Pszichológia és Neveléstudományok Kar szakjai közel 600 dossziéval, illetve a Politika-, Közigazgatás- és Kommunikációtudományi Kar szakjai 389 dossziéval.

A középiskolát végzettek számára, valamint azok számára, akik befejezték alapképzési tanulmányaikat, a BBTE több mint 8 300 tandíjmentes és közel 18 000 tandíjas helyet hirdetett meg az alapképzési és magiszteri felvételire. Összesen 244 alapképzési program (nappali és távoktatás), valamint 222 magiszteri program (nappali és csökkentett látogatású képzés) közül választhatnak a felvételizők. A nyári felvételi 2018. július 11. és július 29. között zajlik. A beiratkozási időszakra, a felvételi díjakra, az eredmények kifüggesztésére vonatkozó információkat itt lehet megtekinteni.

Kapcsolódók

Kimaradt?