Árvíz: Erdélyben keletkezett a legnagyobb kár

19 megye 40 településén és Bukarestben is pusztított az ár – tájékoztatott a belügyminisztérium hétfői közleménye.

A belügyminisztérium egységei az elmúlt 24 órában Fehér, Arad, Bihar, Brassó, Buzău, Călăraşi, Kolozs, Konstanca, Kovászna, Dobrogea, Dolj, Galac, Hargita, Maros, Olt, Prahova, Szeben, Teleorman és Vrancea megyében, valamint Bukarestben segítettek a bajba jutottakon. 250 gazdaságot elöntött, 8 hidat és pallót megrongált az ár, több ház tetőszerkezete megrongálódott, fák dőltek ki a viharban, több személyt megelőzésképpen kilakoltattak otthonából. Argeş megye egy településén szünetel az áramszolgáltatás, ami 322 fogyasztót érint.

A belügyminisztérium kimutatása szerint az árvíz a Fehér megyei Szépmezőn, a Kovászna megyei Nyáraspatakon, a Maros megyei Héjjasfalván és a Szeben megyei Vízaknán tette a legnagyobb kárt.

Szépmezőn 42 háztartást, 22 pincét, 3 gazdasági egységet és 30 kutat árasztott el a víz, 14 személyt kiköltöztettek otthonából. Nyáraspatakon 31 udvart, 3 házat, egy melléképületet és 11 kutat öntött el az ár, és megrongálta a magasfeszültségű vezeték négy oszlopát, valamint 7 pallót. Ugyancsak Kovászna megyében, a Kököshöz tartozó Bácsteleken egy lakóházból, 13 alagsorból, 8 kútból és két udvarból szivattyúzzák a vizet. Héjjasfalván az árvíz elöntött 12 házat, 25 alagsort és 75 gazdaságot.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?