Nem csak Székelyföldön kell embereket kimenekíteni az árvíz elől

Konstanca megyei turistát lepett meg az áradat a Râul Doamnei folyó egyik szigetén. A nőt a Nucşoara községi önkéntes tűzoltók mentették ki.

Az Argeş megyei katasztrófavédelmi felügyelőség képviselői szerint az asszony egyedül volt a lakókocsija mellett, amikor a víz szintje rohamosan emelkedni kezdett az esőzések következtében. Az önkéntes tűzoltók egy kotrógép segítségével vitték ki a partra a turistát.

Az Argeş megyei hatóságok arra számítanak, hogy a folyó alsóbb szakaszain több települést is elérhet az áradat. 

Védőgátat építenek

Védőgátat építenek a hatóságok a Hortobágy völgyében Szeben megyében. A hatóságok szeretnék megelőzni, hogy a Hortobágy folyó elöntse a megyei utat.

"Szeben megye továbbra is jelentős esőzésekre vonatkozó sárga és narancssárga riasztás alatt van. A legnagyobb gondok a Hortobágy völgyén vannak, ahol a mai nap folyamán megelőzésképpen védőgátat építenek, hogy ne árassza el a folyó a megyei utat. A munkálatokat Adela Muntean prefektus fogja felügyelni a helyszínen" - tájékoztatott a Szeben megyei prefektúra.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) narancssárga riasztást adott ki Szeben megye déli részére. A figyelmeztetés 11 órától 23 óráig érvényes. A térségében jelentős mennyiségű, négyzetméterenkénti 50 liter, helyenként akár 60-70 liter csapadékra kell számítani. A Szeben és a Nagy-Küküllő folyóra sárga árvízriasztást rendeltek el a hatóságok. 

Kapcsolódók

Kimaradt?