Történelmi tévé-vetélkedőt közvetítenek március 15-én

Az Erdélyi Magyar Televízió (ETV) március 15-én nagyszabású középiskolai történelmi vetélkedőt közvetít. A műsort, amiben kolozsvári középiskolások mérik össze tudásukat az 1848-as forradalomról és szabadságharcról, az RMDSZ főtitkárságával partnerségben szervezte a televízió.

„Ilyen és hasonló vetélkedőket, oktató jellegű műsorokat továbbra is szeretnénk szervezni, hogy közösségünkben láthatóvá váljon, hogy a pedagógusok igenis eredményes munkát végeznek, fiataljaink pedig szép számban, nagyon változatos, iskolán túli oktatási tevékenységekben vesznek részt" – mondta Magyari Tivadar az RMDSZ oktatásért felelős főtitkárhelyettese.vetelkedo

Az ötlet új, ezért óvatosan, kipróbálva a szervezési kapacitást, most a tévé csak egy város szintjén forgatta a felvételeket, így nem élő adásról van szó. A szervezők a későbbiekben a vetélkedőt Erdély-szintűvé tennék. „Szoros eredményre számíthat a tévénéző ezen a versenyen!" – nyilatkozta a főtitkárhelyettes.

A vetélkedőn öt középiskolai csapat vesz részt. A műsort Dimény Áron színművész vezeti, a verseny zsűrijének elnöke Egyed Ákos történészprofesszor. A szervezők, szerkesztők ünnephez méltó, ugyanakkor hangulatos tévévetélkedőt ígérnek, nemcsak egyszerű kérdések-feleletek lesznek, hanem a verseny különböző játékos próbákból áll, például olyan fordulója is van, amiben a fiatalok tematikus jeleneteket adnak elő.

Az Erdélyi Magyar Televízió az ünnepi vetélkedőt március 15-én 19 órai kezdettel közvetíti.

Kimaradt?