Ilyen lesz az időjárás a következő napokban

Záporok, zivatarok várhatók hétfő estig az ország egész területén, szerdán azonban már csak a hegyvidéken – tájékoztat az Országos Meteorológiai Igazgatóság (ANM).

Az előrejelzés szerint hétfőn 21 óráig az ország egész területén gyakran lesz rövid idejű légköri instabilitás, villámlásokkal kísért záporok, zivatarok, széllökések, jégesők várhatók. A lehulló csapadék mennyisége helyenként meghaladja a 20–30 litert négyzetméterenként. A várható legmagasabb hőmérsékleti értékek 22 és 30 Celsius-fok között, a legalacsonyabbak pedig 12 és 21 fok között alakulnak.

Kedden melegebb időre számíthatunk, záporok, zivatarok az ország nyugati, északi és középső régióiban, valamint a hegyvidéken lesznek. A legmagasabb hőmérsékleti értékek 26 és 34 fok között, a legalacsonyabbak 12 és 22 között fognak mozogni.  

Szerdán az ország nagy részében felmelegszik a hőmérséklet, leginkább a délkeleti régióban. Változó felhőzetre számíthatunk, a hegyekben délután borús lesz az ég, ahol villámlásokkal és széllel kísért zápor is lehetséges. A várható legmagasabb hőmérsékleti értékek 27 és 34 Celsius-fok között, a legalacsonyabbak pedig 12 és 24 fok között alakulnak.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?