Ítéletidő tombolt Aradon

Bejött a meteorológusok előrejelzése, akik a hétvégére akár négyzetméterenként 40 liter csapadékot is jósoltak Aradra és környékére.

Vasárnap kora délután felhőszakadás volt a városban, a kiadós esőt néhány percig orkán erejű szél kísérte, ami reklámtáblákat, molinókat szaggatott le, utcai kukákat borított fel. A viharos szél nem tartott sokáig, az eső viszont kitartóan zuhogott, úgyhogy sok helyütt a kanálisok nem bírták elnyelni az égi áldást.

Jelentős anyagi károkról egyelőre nem érkezett jelentés, azt viszont tudni lehet, hogy a Vlaicu-negyedi villamos depó egyik műhelyének bádogtetejét megbontotta a szél.

Szombaton Arad-Hegyalján, egész pontosan Ópáloson tombolt ítéletidő: az volt a legnagyobb gond, hogy az elmúlt napok heves esőzései miatt megáradtak a hegyi patakok, illetve az esővíz és a sárlé akadálytalanul zúdult a településre. Kétszáz háztartást, illetve a hozzájuk tartozó melléképületeket öntötte el a víz, a katasztrófavédelemnek kellett segítenie a szivattyúkkal.

A környékbeli települések elöljárói szerint a szőlőültetvények egy részének kivágása, illetve az újratelepítés az egyik oka ennek, mert sok helyütt nincs növényzet, ami felfogná a lezúduló vizet.

A narancssárga fokozatú viharriasztás továbbra is érvényben van Aradon és a környéken lévő településeken.

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?