FRISSÍTVE - Facebook live-ozott vezetés közben a Maros megyei magyar lány

Három Maros megyei magyar lány autózásáról készült élő videó került fel Facebookra szombat este. A felvétel nagy részét az egyik utas készítette, ám a kezdő sofőr folyamatosan a telefont figyeli az út helyett, sőt két alkalommal át is veszi a barátnőjétől a készüléket. FRISSÍTVE: A videót a minősíthetetlen hangnemű hozzászólások miatt töröltük.

Az élő facebookos videóra egy olvasónk hívta fel a figyelmet. A felvétel egy jobbkormányos autóban készült, a telefont a mellette ülő utas tartja, de a kormánynál ülő lány folyamatosan a barátaiktól érkező visszajelzésekre figyel. Autó szélvédőjén pedig ott virít a jelzés: kezdő a sofőr.

Egy adott pillanatban elhangzik: „Nem akarok meghalni”, majd az is, hogy: „Tanultunk a magyarországi balesetből, figyeljük az utat”. Ennek ellenére a kormánynál ülő lány kétszer is átveszi barátnőjétől a telefont, és olvasgatja az üzeneteket. Ezek a jelenetek 3.30-tól és 9.40-től láthatók. 

Az élő videó kommentelői fel is hívják a figyelmét, hogy a sofőrnek inkább a vezetésre kellene koncentrálnia . "Ezért halnak meg emberek" – írta egyikük. "Szőke csajszi, inkább az utat figyeld" – írja egy másik. 

Mint ismert, néhány hete egy Maros megyei kisbusz kilenc utasa meghalt, mert a sofőr élőben közvetítette a Facebook-oldalán a jármű száguldását. A tragédia után a román rendőrség és a belügyminisztérium kampányt indított a vezetés közbeni élő videózás megfékezésére.

FRISSÍTÉS1: Több olvasónk felhívta a figyelmet arra, hogy az autó nem jobbkormányos, a telefon kamerája fordítja meg a képet.

FRISSÍTÉS2: Mivel cikkünkhöz folyamatosan érkeztek az autó vezetőjét minősíthetetlen hangnemben gyalázó hozzászólások, a videót a YouTube-ról töröltük. "Tanultam belőle, és nagyon bánom is" – jelentette ki portálunknak a lány.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?