FRISSÍTVE - Képességvizsga: ezt kapták a nyolcadikosok román nyelv és irodalomból

Egy kortárs regényrészletre (Ioana Pârvulescu: Inocenții) és egy National Geographic Traveler-ben megjelent cikkre vonatkoztak a kérdések a nyolcadikosok hétfői írásbeli vizsgáján. FRISSÍTÉS: A tételeket a javítókulccsal együtt a tanügyminisztérium honlapjára is feltöltötték. 

A tételt a román sajtó szivárogtatta ki, de ez rövidesen a tanügyminisztérium honlapjára is felkerül, a javítókulccsal együtt.

A vizsga reggel kilenckor kezdődött, 120 perc állt a diákok rendelkezésére a tételek kidolgozására. A vizsgázókat kamerákkal figyelték. 

Mint írtuk, több mint 150 000 nyolcadik osztályt végzett diák vesz részt a hétfőn kezdődő országos képességfelmérő vizsgán. A képességfelmérő a román nyelv és irodalom írásbeli vizsgával kezdődik, a diákok június 13-án, szerdán matematikából vizsgáznak, a nemzeti kisebbségekhez tartozó diákok anyanyelvi irodalom- és nyelvtantudását pedig június 14-én, csütörtökön mérik fel.

FRISSÍTÉS: Délután 15 órakor az oktatási minisztérium hivatalos oldalára is kikerült az írásbeli tétel és a hozzá tartozó javítókulcs, a dokumentumok innen tölthetők le. 

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?