Ezt keresik leginkább a romániai gyerekek az interneten

Leginkább audio- és videotartalmakat keresnek a romániai gyerekek az interneten, a játékok csak a böngészési lista negyedik helyén állnak - derül ki egy hétfőn közzétett Kaspersky Lab-tanulmányból.

A böngészés 17 százalékát az audio- és videotartalmak teszik ki, ezt követik a fordítások (14 százalék), a kommunikációs csatornák (10) és csak ezután következnek a játékok (9).

A videotartalmakat böngésző gyerekek véletlenszerűen pornográf anyagokat is megnyithatnak, ugyanakkor az ártalmatlan kisfilmektől véletlenszerűen erőszakos tartalmú honlapokra is eljuthatnak, ami hosszú távon árthat a gyerekeknek - állapította meg Anna Larkina, a Kaspersky Lab elemzője.

Az elmúlt 12 hónapban a szülők által ellenőrzött számítógépekről a kommunikációs csatornákat (közösségi média, e-mail) keresték a legtöbben (60 százalék), noha a mobil eszközök terjedésével a gyerekek körében ezek aránya folyamatosan csökken. Ezt az audio- és videotartalmak (22 százalék), az alkoholról, dohányzásról és drogokról szóló információk (6) és a játékok (5) követik.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?