Riadalom Hargita megyében: eltűnt egy öngyilkossággal fenyegetőző gyermek

Hozzátartozók, barátok, szomszédok és önkéntesek kerestek hétfőn egy 13 éves fiút, aki eltűnt, miután azt mondta az osztálytársainak, hogy a vonat elé akarja vetni magát.

Az eset a Csíki-medence egyik településén történt, de a Hargita megyei rendőrség keddi tájékoztatásából nem derül ki, hogy pontosan hol. A 13 éves fiú kapott egy rossz jegyet hétfőn az iskolában. Azt mondta az osztálytársainak, hogy nem megy haza, mert öngyilkos akar lenni, majd a biciklijével ismeretlen irányba elhajtott.

Tekintettel a helyzet súlyosságára, a fiú keresésére nagy erőket mozgósított a rendőrség. A gyermeket a hozzátartozók, osztálytársak, barátok, szomszédok és helyi önkéntesek is keresték. Végül mintegy 50 perc után épségben megtalálták. A rendőrségi közleményből nem derül ki, hol tartózkodott a diák ez idő alatt.

A fiú bevallotta: azért nem akart hazamenni, mert attól félt, hogy a szülei megbüntetik a rossz jegy miatt. Az eset kapcsán a rendőrség felhívja a szülők figyelmét, hogy kommunikáljanak többet és nagyobb megértéssel a kiskorú gyermekeikkel.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?