Árvízmegelőzési munkálatok kezdődnek a Maros megyei Ádámoson

A Maros Megyei Tanács 187 480 lejjel járul hozzá az ádámosi árvízvédelmi munkálatok költségeihez. Erről a legutóbbi soros ülésén döntött az önkormányzati testület.

Az ádámosi önkormányzattal együttműködve fogja megvalósítani a magántulajdonban lévő házak bejárati hídjainak újratervezésére vonatkozó projektet a Maros Megyei Tanács. A beruházásra azért van szükség, mert a 2016 nyarán bekövetkező áradások során a községben 47 házat és 125 háztartási mellékletet öntött el a víz.

Az újabb árvízkárok megelőzése érdekében Ádámos polgármestere elkészítette a Veres patak medrében végrehajtandó munkálatok műszaki tervét, és tekintettel arra, hogy a patak a 107-es megyei út mentén folyik, kérte a megyei tanácstól, hogy járuljon hozzá a beruházás finanszírozásához.

A projekt keretében helyreállítják a vízelvezető sáncokat, valamint a házak előtti bejárati hidakat, és gyepesíteni fogják a sáncoldalakat. A munkálatok elvégzéséhez szükséges idő 3 hónap. A tervező becslése szerint a munkálat értéke (beleértve az áfát is) 331 480 lej, ebből a megyei tanács 187 480 lejt fedez (áfával).

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?