A kormány elfogadta a családon belüli erőszakot megfékező országos stratégiát

A kormány csütörtöki ülésén elfogadta az esélyegyenlőséget népszerűsítő és a családon belüli erőszakot megfékező országos stratégiát a 2018-2021-es periódusra vonatkozóan, jelentette be Nelu Barbu kormányszóvivő. 

"A kormányülésen elfogadták a férfiak és nők közötti esélyegyenlőséget népszerűsítő és a családon belüli erőszakot megfékező országos stratégiát a 2018-2021-es periódusra vonatkozóan és ezek gyakorlatba ültetési tervét is. Lényegében ez a Románia által elkezdett politikák folytatása, ami az esélyegyenlőséget és a családon belüli erőszakot illeti, ugyanakkor összhangba hozzák ezeket az Európai Uniós rendelkezésekkel" - nyilatkozta Nelu Barbu. 

A kormányszóvivő elmondta, a kormány elfogadott közpolitikájával szeretnék elérni, hogy a gyerekek és fiatalok is tisztában legyenek a nők és férfiak közti esélyegyenlőség törvényes előírásaival, javítsanak a nők helyzetén a munkaerőpiacon, a döntéshozatalban pedig több nő kapjon helyet. 

A családon belüli erőszak elleni küzdelem stratégiája főként a jelenlegi törvénykezés javítására összpontosít, a beazonosított problémákra szociális szolgáltatásokat nyújtó hálózatot alakítanának ki, amellyel védve lennének az áldozatok és intézkedéseket foganatosítanának a támadók ellen. 

Kapcsolódók

Kimaradt?