Egyesítik a székely és kolozsvári diákigazolványokat

Egyesítik a székelyföldi SIC Card és a kolozsvári A kártya diákigazolványokat, ezzel a legnagyobb területi lefödöttségű diákkártya-rendszert hozzák létre Erdélyben - jelentették be a kezdeményezők sepsiszentgyörgyi sajtótájékoztatón.

Zsigmond József, a székelyföldi diákigazolványt kiadó sepsiszentgyörgyi Centrum Studiorum Egyesület elnöke elmondta, a két rendszer összekapcsolása révén a kolozsvári egyetemisták hazatérve Székelyföldre használhatják a kolozsvári diákszövetség A kártyáját, igénybe vehetik a felajánlott kedvezményeket, hasonlóképpen: a Székelyföldön kiállított SIC CARD érvényesíthető Kolozsváron.

Kivételt képez a kolozsvári tömegközlekedés, ahhoz A kártya kell, nem elég a SIC Card. Lőrincz István, a Kolozsvári Magyar Diákszövetség (KMDSZ) elnöke elmondta, a kolozsvári kártya két tömegközlekedési vonalon ingyenes utazást biztosít, ezért a magyar diákok egyik első lépése, hogy ezt a kártyát igénylik. Emellett átlag harminc partnerük van, amelyek kedvezményes belépőket biztosítanak többek között éttermekben és sportlétesítményekben.

Zsigmond József elmondta, ezek a kártyák az európai diákigazolványok minden tulajdonságával rendelkeznek, minden országban elfogadják, így nyaraláskor több helyen lehet kedvezményesen belépőket váltani. A SIC CARD-ot öt éve indították, és nem csak egyetemisták, hanem középiskolások is igényelhetik. Jelenleg 3718 aktív felhasználója van, és 12 partner kínál számukra kedvezményeket. A kolozsvári A kártyát tanévenként mintegy 6500 magyar egyetemista igényli, mondta Lőrincz István, aki hangsúlyozta: a két diákkártya összevonásával a legnagyobb területi lefedettséget biztosítják Erdélyben.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?