Idén is várják a gyerekeket a kolozsvári Nyári Óvoda programba

Idén is várja a nyári óvoda program a kolozsvári gyerekeket.

Tavaly első ízben szervezet meg az Argumentum Nostrum egyesület Kolozsváron a Nyári óvoda programot 17 óvodai pedagógussal, öt partner óvodával és egy egyházközösséggel, 19 csoportban, idén pedig ismét útjára indul a projekt – mondta el csütörtökön Fekete Emőke programszervező. A program 9-5 között tart, a gyerekek meleg ebédet kapnak. A költségek növekedtek, de a kért összeg csak 85 lej lesz egy hétre, testvérek esetén 50 lej.

Fekete Emőke tájékoztatása szerint idén már 27 csoportot indítanak, amelyek nyolc héten át, július 2. és augusztus 24. között várják az ovisokat. Az óvónők mellett dadákat is bevonnak a kilenc helyszínen zajló nyári ovi programjába. Idén 4 állami és 2 egyházi óvodával működnek együtt, emellett erdei óvodát is működtetnek. Angol nyelvű csoportot szintén indítanak - mondta a programszervező.

A projekt az Anyó (A Nyári Óvoda) nevet vette fel idén, amelyre az itt elérhető Facebook-oldalon lehet iratkozni.

Az idén ősszel fogadnak óvodát kezdődő gyerekeket és előkészítősöket is, de csak ha van még üres hely és az óvónő is elvállalja ezt, hiszen külön odafigyelésre van ehhez szükség - figyelmeztetett Fekete Emőke.

Muszka-Pál Anna óvónő elmondta, heti egy témarkört járnak majd körbe a gyerekekkel. Első helyen persze a játék van, tudtuk meg, de ez is tartalmas és célirányos, ugyanakkor nem marad el a mese, a barkácsolás és a román nyelvű tevékenységek sem. Igyekeznek minél többet a szabadban lenni az ovisokkal.

Péter Tünde, a Szent Imre Katolikus Óvoda igazgatója arról beszélt, nagy dolog ez a projekt a szülők szempontjából, hiszen biztonságban tudhatják a gyerekeiket. Ők maguk júliusban is nyitva tartanak, ezért az ovi az augusztusi programra vállalkozott.

A programot a RMDSZ Kolozs megyei Nőszervezetével együttműködve szervezik a Bethlen Gábor Alap, a Kolozsvári Polgármesteri Hivatal, valamint a Kolozs megyei tanács támogatásával.

Kapcsolódók

Kimaradt?