Elstartolt hétfőn a kisdiákok egységes felmérése

Hétfőn vette kezdetét a másodikosok, a negyedikesek és a hatodikosok (összesen 575 ezer tanuló) egységes felmérése az iskolákban.

A felmérés a másodikosok román nyelv és irodalom, illetve anyanyelv írásbeli vizsgájával indult, kedden olvasásból tesztelik a kicsiket. A matematikavizsgára szerdán kerül sor. A nemzeti kisebbségekhez tartozó iskolások román nyelvből csütörtökön vizsgáznak.

A negyedikesek május 15-én kezdik meg a felmérést. Román nyelvből, matematikából és anyanyelvből próbáznak. A hatodikosokra május 23-án kerül sor. Ők nyelv és kommunikációból, illetve matematikából és természettudományokból mérettetnek meg.

A felmérések alatt a diákokat nem ültetik szét, a megszokott helyükön vizsgázhatnak. A tételeket úgy állították össze, hogy közepes nehézségűek legyenek. A másodikosok írásbeli tesztje 30 perces lehet, a negyedikeseké és a hatodikosoké egy-egy óra. A kapott minősítések nem kerülnek be a naplókba, hanem személyesen közlik a diákokkal és a szülőkkel. A cél az, hogy a diák és a szülő is képet kapjon, melyek az érintett tanuló erősségei és nehézségei.

A tételmintákat itt tanulmányozhatja. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?