Rég volt ilyen az időjárás május elsején

A sokéves átlagnál jóval melegebb időjárás lesz a május elsejei négynapos hétvégén, eső csak elszórtan várható a meteorológusok legfrissebb előrejelzése szerint. Nap közben 30 fokot is mutatnak majd a hőmérők.

Szombaton az egész országban nagyon meleg lesz, kivéve a tengerpartot, ahol legtöbb 16-18 fok várható. A nyugati megyékben elszórtan lehetségesek futó záporok. A Bánságban 29 fokig melegszik fel a levegő – írja a Mediafax.

Vasárnap a szombatihoz hasonló időjárásra lehet számítani, a tengerparton továbbra is hűvösebb lesz. A nyugati országrészben 30 fokot is mutatnak majd a hőmérők, villámlásoktól kísért, futó záporok lehetségesek.

Hétfőn a sokéves április végi átlagnál jóval melegebb lesz. A maximális hőmérsékleti értékek 19 fok (a tengerparton) és 29 fok (a Bánságban) között váltakoznak, a minimálisak 8 és 16 fok között. Székelyföldön a hajnali órákban hűvösebb lesz, mint az ország többi részén.

Kedden, május elsején is marad a nyárias idő, 20 és 29 fok közötti nap közben hőmérsékleti értékekkel. A reggeli órákban helyenként ködképződés lehetséges, de eső sehol nem várható.

Kapcsolódók

Kimaradt?