Felelőtlenül elhajított cigaretta okozta a hatalmas vegetációtüzet

Öt nap után sikerült eloltani a Poenari-vár mellett keletkezett vegetációtüzet, amelyet a vizsgálatok alapján egy égve eldobott cigaretta okozott - közölte pénteken az Argeş megyei katasztrófavédelmi felügyelőség (ISU). 

Az illetékes hatóság közleményben tájékoztatott, hogy a Poenari-vár közelében április 22-én keletkezett vegetációtüzet a tűzoltók öt napon át tartó erőfeszítéseinek köszönhetően sikerült eloltani, már csak egy szikla füstöl, amelyet lehetetlenség a földről megközelíteni. A tűzoltók és az erdészeti szakemberek még egy ideig felügyelik a környéket.

„A kivizsgálás eredményeképpen megállapítást nyert, hogy a tüzet egy óvatlanul eldobott cigaretta okozta” - szögezik le a tűzoltók.

Mint arról beszámoltunk, a Transzfogarasi-út közelében lévő Poenari-vár mellett április 22-én gyulladt fel a növényzet. A közúti forgalmat többször le kellett zárni a terjedő lángok miatt, mert kövek gurultak az úttestre. A tüzet több megye katasztrófavédelmi alakulatai, valamint két, Bambi Bucket tűzoltóeszközzel felszerelt helikopter oltotta. A tűzoltóság április 27-én nyilvánította lezártnak a küldetést.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?