Ilyen időjárásra számíthatunk április végén és május elején

Meleg időre, az ilyenkor megszokotthoz képest sokkal magasabb hőmérsékleti értékekre számíthatunk a következő két hétben – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) előrejelzéséből.

Erdélyben a nappali átlaghőmérséklet 23-26 Celsius-fok között alakul az április 23-a és május 6-a közötti időszakban. 24-én és 27-én, illetve a jelzett periódus utolsó napjaiban ehhez képest valamivel alacsonyabb lesz a hőmérséklet, de ezeken a napokon is melegebb lesz, mint ilyenkor általában, 20-22 fokos maximumok várhatók, ugyanakkor futó záporok is előfordulhatnak. Éjszaka 6-10 fokig hűl a levegő.

A Bánságban, a Körösök vidékén és Máramarosban is a sokéves átlagot jóval meghaladó hőmérséklet várható az előttünk álló két hétben. A nappali csúcshőmérséklet 25-28 Celsius-fok körül alakul, éjszaka hűvösebbre, 10-14 fokra lehet számítani. Április 24-én és 27-én, illetve május 2. után enyhén visszaesik a hőmérséklet, nappal 22-24 fok körüli maximumokat jegyezhetünk. Záporokra 24-én, 26-án és 27-én, valamint május 2. és 6. között van kilátás. Ezeken a napokon helyenként jelentősebb mennyiségű csapadék hullhat.

Kapcsolódók

Kimaradt?