Péntektől tiltakozásba kezd az Országos Szakszervezeti Tömb

A szállításügyi minisztérium épülete előtt fognak tiltakozni az Országos Szakszervezeti Tömb (BNS) tagjai pénteken, április 20-án, majd a kormány épülete elé vonulnak, jelentette be csütörtöki közleményében a BNS.

A szakszervezeti tömb tagjai több területen próbálják meg érvényesíteni érdekeiket, elsőként a Román Vasúttársaság (CFR) áruszállító részlege helyzetének megoldását kérik, ugyanakkor szeretnék elérni, hogy a személyszállító részleg modernizálásába is fektessenek be, de a vasúti személyzet jogállását szabályozó statútum elfogadásának késlekedése miatt is tiltakoznak – írja a közlemény.

A BNS képviselői kiemelték, más szakterületeken is kritikus a helyzet, mint például az egészségügyben, a hadiiparban vagy a sportéletben. A szakszervezeti tömb elégedetlen az egységes bértörvény következményeivel, ugyanis társadalmi egyenlőtlenséghez vezet, sőt, sok esetben csökkent az egészségügyi személyzet bére.

A BNS hangsúlyozta, a hadiiparban dolgozók négy hónapja nem kaptak fizetést, de tiltakozni fognak a sportminisztériumnál, a megyei sportigazgatóságoknál, a sportszövetségeknél dolgozó alkalmazottak bérezése miatt is.

„Mindezek feljogosítanak minket, hogy komoly és felelősségteljes tárgyalásokat kezdeményezzünk a kormánnyal, hogy megoldódjanak az általunk jelzett problémák. A megfelelő válasz hiányában tájékoztatjuk a közvéleményt, hogy a tüntetéssorozat április 20-án, pénteken elkezdődik, és addig fog tartani, amíg elérjük céljainkat” – írják az Országos Szakszervezeti tömb tagjai.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?