Egy jó és egy rossz hírt kaptak a Maros megyei autósok

A Maros Megyei Tanács kedden a vámosgálfalvi és a szentkirályi övezetben adta át a munkaterületeket a javításokat végző cégnek, de a következő napokban Maros megye mind a 6 övezetében elkezdődnek az útjavítások –közölte szerdán a megyei önkormányzat sajtóirodája.

A Maros Megyei Tanács tavaly egy 2 éves keretszerződést kötött a Maros megyei utak javítási és karbantartási munkálataira. A megye mind a 6 övezetében a Maros Utak és Hidak Kft nyerte el a szerződést, így Maros megye szintjén ez a vállalat végzi az összes kátyúzási munkálatot. 

Szerdán már dolgozni fognak a Nyárádtőt- Felsőkápolnát és Szeben megye határát összekötő151B jelzésű megyei úton a Kiscserged-Bonyha és Kund közötti szakaszon. De elkezdődnek a munkálatok a 142-es megyei úton a Dicsőszentmárton-Vámosgálfalva- Mikefalva és Abosfalva közötti szakaszon is, illetve a 142A jelzésű megyei úton Vámosgálfalva és Szászbogács között, valamint a 107-es megyei úton Fehér megye határa-Ádámos és a 15-ös országúttal való kereszteződés közötti szakaszon. A vámosgálfalvi övezetben az idei első szerződés értéke 157 ezer lej, a kivitelezési határidő pedig 26 nap.

A szentkirályi övezetben elsőként a Nyárádtő-Ákosfalva és Tompa közötti megyei úton (DJ151D), valamint a Marosvásárhely-Bánd-Radnót közötti útszakaszon (DJ152A) fogják elkezdeni a javításokat. Ebben az övezetben az idei első szerződés értéke 167 ezer lej, és 33 nap áll a kivitelező rendelkezésére, hogy teljesítse ezt a szerződést.

A következő napokban a többi övezetben is elkezdődik a megyei utak kátyúzása. Azt, hogy egy övezeten belül, melyik útszakaszon kezdődnek el hamarabb a munkálatok, a műszaki igazgatóság munkatársai döntik el figyelembe véve az utak állapotát és azt, hogy hol nagyobb a forgalom.

A Maros Megyei Tanács idén 2,2 millió lejt különített el a költségvetéséből a javítási és karbantartási munkálatokra, ebből másfél millió lejt fordít kátyúzásra.

A javítási munkálatok mellett folyamatban van az aszfaltozási munkálatok előkészítése is. Az éves karbantartási program keretében idén 56 km-es szakaszon fognak új aszfaltréteget teríteni mintegy 14 millió lej értékben.

Arra kérik a gépkocsivezetőket, hogy legyenek megértőek, ha olyan útszakaszon kell elhaladniuk, ahol éppen munkálatok folynak.   

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?