Sok előnnyel járhat a csíkszeredai kórház magas rangú állami kitüntetése

Az egyik legmagasabb rangú állami kitüntetésben részesült kedden, az Egészségügyi Világnap alkalmából a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház. Az egészségügyi érdemrend parancsnoki fokozatát Klaus Johannis államfő adta át dr. Konrád Judit ideiglensen kinevezett menedzsernek a Cotroceni-palotában. A kórház vezetősége reméli, hogy az elismerésnek köszönhetően a jövőben több állami támogatásban részesülnek.

Az elnök olyan egészségügyi intézményeket tüntetett ki, amelyek kiemelkedő eredményeket értek el az évek során, és hozzájárultak a betegellátás minőségének javításához. Négy bukaresti, egy nagyszebeni és egy vaslui-i kórház mellett a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház is kitüntetésben részesült, ráadásul a parancsnoki rendfokozat a legmagasabb kitüntetés volt, amelyet átadott, és a csíkszeredai az országban eddig a negyedik intézmény, amely megkapta az elismerést annak 14 éves létezése óta.

A csíkszeredai kórház vezetősége a díjjal járó előnyöket szerdán ismertette a helyi sajtóval. Az intézmény munkaközösségének a nevében dr. Adrian Dobrică mellkassebész elmondta, hogy az embereknek Romániában általában előítéleteik vannak az államilag fenntartott egészségügyi intézményekkel szemben, de a csíkszeredai kórház már eleget bizonyított az évek során. Megemlítette, hogy a sürgősségi osztályon, valamint az intenzív terápián szinte lehetetlennek tűnő esetekben mentették meg számtalan ember életét.

„A sikerek mögött sok csapatmunka és személyes áldozat rejlik, és ennek köszönhetően nagyon sok súlyos állapotban lévő ember életét mentették már itt meg. Ez az intézmény az egyik leggyorsabban fejlődő kórház az országban, idegsebészet és mellkassebészet csak az egyetemi központok klinikáin van, és nálunk – ez nagy dolog. Én remélem, hogy az intézmény Székelyföld regionális kórházává növi ki magát” – nyilatkozta a mellkassebész.

Dr. Konrád Judit, ideiglenesen kinevezett kórházmenedzser megtiszteltetésnek nevezte a kitüntetést, és megjegyezte, hogy az intézmény teljes munkaközössége örül az elismerésnek, akiknek külön is köszönetet mondott, megemlítve továbbá az adminisztratív tanács, valamint az intézményt fenntartó Hargita Megye Tanácsának fontos szerepét is. Reményét fejezte ki, hogy a kórház még egy lépéssel közelebb került a II-es besorolás eléréséhez, amellyel regionális jelentőségűvé nyilváníthatják.

Zonda Erika, a kórház adminisztratív tanácsának elnöke az orvosi tevékenység mellett azokat a projekteket is méltatta, amelyeknek köszönhetően folyamatosan javult az egészségügyi intézmény felszereltsége, infrastruktúrája, orvoslakások épültek. Mint mondta, meggyőződése, hogy a kitüntetés ösztönzi a kórházat és a fenntartó intézményt arra, hogy még jobbá tegyék a szolgáltatások minőségét.

A magas rangú és ritkán kiosztott kitüntetést el is lehet veszíteni, ha a kórház a fejlődésében visszaesik, figyelmeztetett Borboly Csaba. A kórházat működtető Hargita Megye Tanácsának elnöke szerint az érdemrendfokozat olyan, mint a jó márkavédjegy: magas szintre pozícionálja a kórházat és még több ajtót nyit meg előtte. Hangsúlyozta, hogy az intézménynek több szűrön is át kellett mennie, hogy a magas rangú elismerést megszerezze. Kifejtette: reméli, hogy az elismerés is hozzájárul ahhoz, hogy a kórház még vonzóbb legyen mind az orvosok, mind az ő munkájukat segítő személyzet számára, illetve nagyobb eséllyel férhet hozzá különböző állami és uniós támogatásokhoz.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?