A csíkszeredai megyei kórházat is kitüntette Johannis

Egészségügyi intézményeket és orvosokat tüntetett ki kedden Klaus Johannis államfő. A Cotroceni-palotában tartott ceremónián mondott beszédében az elnök hangsúlyozta: konkrét intézkedésekre van szükség a hazai egészségügyi rendszer problémáinak megoldása érdekében.

Az elnök olyan egészségügyi intézményeket tüntetett ki, amelyek kiemelkedő eredményeket értek el az évek során, és hozzájárultak a betegellátás minőségének javításához. Négy bukaresti, egy nagyszebeni és egy vaslui-i kórház mellett a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház is kitüntetésben részesült, az intézménynek az Egészség érdemrend parancsnoki fokozatát adományozta az államfő.
„A jövő az egészségügyi szolgáltatásokhoz való általánost hozzáférést és egy új, a megelőzésre, a személyre szabott orvoslásra, az innovációra és a fenntarthatóságra alapuló felfogást jelent. E célkitűzések elérése érdekében azonban gyors és konkrét intézkedésekre van szükség a romániai egészségügyi rendszer krónikus problémáinak megoldása érdekében” - fogalmazott beszédében az elnök.

Johannis rámutatott, az évtizedek során több kórház bebizonyította, hogy a nehézségek ellenére is lehet minőségi szolgáltatásokat nyújtani az állampolgároknak.

„Csak az önökhöz hasonló kiváló orvosokkal, elszántsággal és odaadással dolgozó menedzseri csapatokkal lesznek majd olyan kórházaink, amelyekbe bizalommal lépünk be. (...) Meggyőződésem, hogy önök is hozzájárulnak majd a romániai egészségügyi rendszer megváltoztatásához, amelyre mindannyian várunk” - mondta a résztvevőknek az államfő. 

Kapcsolódók

Kimaradt?