Kezdődik a sepsiszentgyörgyi Oltmező utca járhatóbbá és láthatóbbá tétele

A 12-es országút Sepsiszentgyörgyöt átszelő szakasza Oltmező utcaként ismert.

A várost Brassó – Csíkszereda irányban kikerülő utcában nagy az autós forgalom, de az ott lévő bevásárló központok és intézmények miatt sok sepsiszentgyörgyi lakos célpontja is. Ennek ellenére az Oltmező utca rosszul kivilágított, gyalog nehezen járható és autóbuszjárat sem vezet arra az útszakaszra. Ezeket a problémákat rendezi a sepsiszentgyörgyi önkormányzat, miután tavaly decemberben visszavette az országos útügyi hatóságtól az Oltmező utca kezelésének hatáskörét.

A sepsiszentgyörgyi városháza tájékoztatása szerint a napokban megkezdik a közvilágítás korszerűsítését az Oltmező úton, az Olt-hídtól a város végéig, Csíkszereda irányába az út bal oldalán.  A közeljövőben egy új gyalogátjárót is létesítenek a tejgyár közelében, illetve a főút mentén kihelyezett eligazító táblákat kétnyelvű táblákra cserélik. Hozzáteszik, hogy távlati tervek közé tartozik a közvilágítás felújítása az út másik oldalán is, illetve újabb járdaszakaszokat is építenek, lecserélik az irányító táblákat és a Multi Trans Rt. közszállítási vállalat autóbuszjáratok indítását tervezi az Oltmező utcába.

A lakossági panaszokra válaszolva, illetve a gyakori közlekedési balesetek miatt miután a sepsiszentgyörgyi önkormányzat átvette az utca kezelésének hatáskörét több gyalogátjárót is felfestettek, illetve nemrég jelzőfénnyel ellátott táblákat is kihelyeztek azért, hogy biztonságosabb legyen az átkelés az úttesten. 

Kimaradt?