Az egészségügyi miniszter tárgyalni fog a kórházak vezetőivel

Sorina Pintea egészségügyi miniszter bejelentette, tárgyalásra hívta azon kórházak menedzsereit, ahol tiltakozásokat tartanak.

„Tárgyalásra hívtam a menedzsereket. A Bagdasar kórház menedzserével már tárgyaltam, kicsit átgondoltuk a pótlékok kiosztását és elosztását is. Szerintem nem lesznek különösebb problémák, de végső soron mi csak betartjuk a törvényt. A kormány felvállalta az orvosok és asszisztensek bérének növelését. Azon személyeknek, akiknek csak 2022-től egyenlítődik ki a fizetésük, bizonyos mértékben csökkent a bérük, ezt próbáljuk kiegyensúlyozni, de minden kórházban más a helyzet. Én tárgyalásra hívtam őket, annak ellenére, hogy a törvényt be kell tartanunk” - nyilatkozta Pintea a Digi 24 hírcsatornának.

Az újságírók szerint a napokban csupán az alapfizetésüket kapták meg az egészségügyi rendszerben dolgozók, mert a pénzügyisek nem tudják, mi alapján kellene kiszámolniuk a pótlékokat, így azt kérdezték az egészségügyi minisztertől, hogy kinek kellene elmagyaráznia a törvényt.

„A törvénynek világosnak kell lennie, tehát végülis a törvény értelmezéséről van szó, ezért döntöttem úgy, hogy személyesen is beavatkozom, annak ellenére, hogy nem az egészségügyi miniszter dolga, de mivel problémák vannak, mindenkivel beszélni szeretnék, hogy lássuk, mi a helyzet” - magyarázta Pintea.

Múlt héten a C.C. Iliescu Intézetben és a Sfântul Ioan kórházban tiltakoztak az egészségügyi alkalmazottak a pótlékok csökkentése miatt, hétfőn a Bagdasar kórházban és a Marius Nasta Intézetben is tiltakoznak az alkalmazottak.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?