Sepsiszentgyörgyön kitiltják a lakónegyedi parkolókból a kisteherautókat

A sepsiszentgyörgyi lakónegyedi parkolókból kitiltják a céges mikrobuszokat és kisteherautókat (duba) – jelentette be Antal Árpád.

Sepsiszentgyörgy polgármestere sajtótájékoztatóján általa készített fotókat is bemutatott, amelyeken látszik, hogy több mikrobusz és kisteherautó is a keresztbe áll a parkolókban, így 2-3 személyautó helyét foglalja el. Példaként említette, hogy a Testvériség sétányon három kisteherautót fotózott le, amelyek tíz parkolóhelyet foglaltak.

Az elöljáró szerint ez nem normális, hiszen a jelentősen megnövekedett autópark miatt egyre nehezebb parkolóhelyet találni. Véleménye szerint a mikrobuszok és kisteherautók cégek tulajdonában vannak, így azokat a cégek székhelyén kell parkolni, és helyet hagyni a lakosok tulajdonában lévő személygépkocsiknak.

Van olyan sepsiszentgyörgyi vállalkozás, amelynek tulajdonában mintegy 300 kisteherautó van. „Gondoljanak bele, mi történne a városban, ha ezeket a járműveket mind hazavinnék a soförök” – mutatott rá Antal Árpád. A polgármester szerint hamarosan közvitára bocsátják azt a tanácshatározat-tervezetet, amely kitiltja a céges mikrobuszokat és kisteherautókat a lakónegyedi parkolókból. Azt is előírják, hogy a magánszemélyek tulajdonában lévő kamionok lakónegyedi parkolását is betiltják.

A közvitát követően a képviselő testület elé kerül a tervezet, és ha elfogadják, már nyáron bevezetik az új rendelkezést. Ebben a határozatban pénzbírságot is előírnak a vonatkozó hazai törvénykezés alapján. Értesülésünk szerint hasonló rendelkezést több hazai város is elfogadott már. Temesváron például 1 000 és 2 500 lej közti összegre bírságolják a lakónegyedekben parkoló mikrobuszokat és kisteherautókat, míg ugyanezért Galacon 500 és 1 000 lej közti bírságot kell fizetni.

Kapcsolódók

Kimaradt?